Нова технологія дозволить пройти МРТ за кілька секунд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія дозволить пройти МРТ за кілька секунд

Технології&Авто
946
Нова технологія, запатентована Університетом Райса в Техасі, дозволить скоротити час перебування пацієнта в сканері магнітно-резонансної томографії до декількох секунд. Метод стисненого зондування, патент на який придбала компанія Siemens Healthineers, зменшує тривалість сканування, зберігаючи при цьому високу якість діагностики, пише Phys.org.
Siemens Healthiners провела клінічне випробування технології стисненого зондування для візуалізації серцево-судинної системи, а в лютому метод був схвалений для практичного застосування Управлінням з контролю за продуктами і ліками США. Сканери МРТ, створені за новою технологією, працюють набагато швидше. Так, сканування серця може бути завершено всього за 25 секунд без затримок дихання, тоді як зараз пацієнти повинні лежати нерухомо протягом чотирьох хвилин і затримувати дихання сім-дванадцять разів протягом всієї процедури.
«Сьогодні в МРТ-сканерах використовуються математичні технології, розроблені в 1930-х роках, — говорить Річард Баранюк, професор Університету Райса. — Сканування може зайняти до 45 хвилин, протягом яких пацієнт повинен лежати нерухомо, що особливо складно для дітей і дорослих, які відчувають сильний біль». У майбутньому новий метод може змінити спосіб проведення МРТ черевної порожнини. Сьогодні діти або пацієнти з легеневою недостатністю не можуть бути допущені до дослідження через нездатність виконувати тривалі затримки дихання. Метод стисненого зондування дозволяє скоротити кількість даних, необхідних для зображення у високій роздільності, які можуть бути записані без затримки дихання пацієнта.
За словами Кевіна Келлі, доцента кафедри електротехніки та обчислювальної техніки Університету Райса, нова технологія може бути використана не тільки в сканерах МРТ. За рахунок швидкої обробки інформації та створення якісних зображень з меншої кількості даних, вона також підходить для радіолокації і систем безпеки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас