У Норвегії побудують перший в Європі підводний ресторан (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії побудують перший в Європі підводний ресторан (ФОТО)

Світ
617
На самому півдні Норвегії, неподалік від села Болі, планують побудувати перший в Європі підводний ресторан. Як повідомляє на своєму сайті компанія-розробник дизайну закладу, Snøhetta, ресторан отримає назву Under. У перекладі з англійської це означає «під», а з норвезької – «диво».
Ресторан виконають у формі монолітного короба, наполовину зануреного у море. Його підводна частина розміститься в п’яти метрах від поверхні.
«Експерти запевняють, що будівля буде абсолютно безпечною для відвідувачів. Бетонні стіни товщиною в метр витримають потужний тиск води і будь-які хвилі. А через величезне панорамне вікно з акрилу розміром 11 на 4 метри можна буде насолодитися захоплюючими видами на морське дно в будь-яку пору року», – повідомляється на сайті компанії.
Очікується, що конструкція стане штучним рифом і привабить безліч молюсків, які в перспективі покриють всю підводну частину ресторану.

Заклад зможе вмістити до 100 гостей, а в неробочий час його планують використовувати як дослідницький центр морської біології.
Будівництво планують розпочати у 2018 році, а завершити – у 2019-му.
Раніше ми писали, що Саудівська Аравія має намір побудувати інноваційне місто на березі Червоного моря і спрямує на будівництво 500 млрд. доларів інвестицій
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас