В Україні запровадять єдиний квиток для поїздів та автобусів – Кравцов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запровадять єдиний квиток для поїздів та автобусів – Кравцов

Світ
918
“Укрзалізниця” (УЗ) планує ввести електронний квиток для проїзду в поїздах, а також єдиний квиток для залізничного і автотранспорту. Про це заявив в. о. генерального директора УЗ Євген Кравцов на засіданні Кабінету міністрів, йдеться в матеріалі Сегодня.
За словами Кравцова, УЗ веде переговори з банками про впровадження електронного квитка.
“Протягом наступного року ми зможемо запустити велику кількість нових електронних сервісів. Це онлайн-продаж квитків на всі сполучення з ЄС, впровадження електронного квитка на всіх регіональних поїздах, онлайн-бронювання додаткових послуг”, – зауважив Кравцов. Як відомо, раніше в УЗ пообіцяли ввести послугу гарячого харчування у нічних поїздах.
За його словами, також в перспективі УЗ планує запровадити єдиний квиток для тих, хто робить пересадку з міського транспорту на залізницю.
“Планується, що єдиний квиток діятиме на поїзди та автобуси – це буде особливо зручно для подорожуючих до курортних містечок нашої країни. Наприклад, пасажиру достатньо купити один квиток, щоб подорожувати з Києва до Івано-Франківська поїздом, а звідти автобусом до гірськолижного курорту Буковель”, – пояснив після засідання уряду Кравцов, передає прес-служба УЗ.
Нагадаємо, в Україні вже був прийнятий закон, яким запроваджується єдиний електронний квиток для проїзду в транспорті. Передбачається, що документ дозволить українцям відмовитися від оплати за проїзд готівкою, а транспортникам – контролювати пасажиропотоки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас