Європарламент затвердив нову систему реєстрації на кордоні для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент затвердив нову систему реєстрації на кордоні для іноземців

Казна та Політика
1480
Європейський союз затвердив загальну електронну систему для прискорення перевірок на кордонах Шенгенської зони і реєстрації всіх громадян країн, що не входять в ЄС.
Про це йдеться в повідомленні європейського парламенту.
Повідомляється, що нова система в’їзду/виїзду (EES) буде реєструвати інформацію про громадян країн, що не входять в ЄС, зокрема буде зареєстровано ім’я, проїзний документ, відбитки пальців, зображення обличчя, дата і місце, коли вони перетинають кордон чи отримують відмову у в’їзді в Шенгенську зону. Система реєстрації буде застосовуватися як до мандрівників, які потребують візу, так і до осіб, які не мають візи, які були допущені на короткий строк у 90 днів і перетинають зовнішні кордони Шенгенської зони.
Відзначається, що EES полегшить перевірку того, що дозволена тривалість короткого перебування – 90 днів у будь-який 180-денний період – дотримується. Система замінює ручну перевірку паспортів і прискорить перетин кордону. Нагадаємо, наприкінці вересня повідомлялося, що Європейський Союз планує продовжити прикордонний контроль у Шенгенській зоні ще на три роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас