Розенко пояснив, як осучаснення вплине на "дірку" у Пенсійному фонді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко пояснив, як осучаснення вплине на "дірку" у Пенсійному фонді

Казна та Політика
1092
Осучаснення пенсій відбувається за рахунок збільшення доходів Пенсійного фонду України та не призведе до зростання дефіциту його бюджету. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба уряду, ідеться в матеріалі Сегодня.
“Дефіцит бюджету Пенсійного фонду за рахунок підвищення пенсійних виплат збільшено не буде”, – сказав Розенко.
Віце-прем’єр пояснив, що додаткові ресурси для зростання пенсій Фонд отримав протягом року.
“Збільшення доходів Пенсійного фонду – це насамперед результат реформ, які ми провели протягом року, і це, безумовно, вплив підвищення мінімального розміру зарплати з 1 січня 2017 року”, – пояснив Розенко.
Він також зазначив, що для виплати підвищених пенсій до кінця 2017 року потрібно більш ніж 20 млрд грн.
“Осучаснення пенсій за ці три місяці (жовтень, листопад, грудень, – Ред.) буде нам коштувати приблизно 22-23 млрд грн. Це той додатковий ресурс, який отримав бюджет Пенсійного фонду. Це не інфляційні кошти”, – наголосив Розенко.
Також Розенко нагадав, що осучаснення пенсій тепер буде здійснюватися автоматично за чіткою формулою.
“Виписана чітка формула, в якій прив’язка йде до двох основних параметрів – зростання середнього розміру зарплати та інфляційні фактори”, – зазначив Розенко і додав, що зараз найбільше підвищення отримали ті, хто виходив на пенсію до 2014 року.
Нагадаємо, в Україні перерахували за оновленою формулою пенсії для всіх пенсіонерів, але підвищення виплат стосувалося не всіх. Розмір пенсії збільшився для 90% пенсіонерів, заявив міністр соцполітики Андрій Рева. Середній розмір пенсії в Україні після перерахунку, згідно з новими нормами, збільшився майже на 560 гривень і склав 2446,56 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас