Кабмін створив комітет із протидії "розпилу" грантів від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створив комітет із протидії "розпилу" грантів від ЄС

Казна та Політика
271
Кабінет міністрів України створив міжвідомчу координаційну раду з питань протидії порушенням, які впливають на фінансові інтереси України і Європейського Союзу, зокрема, шахрайствам з допомогою ЄС.
Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу.
Головою ради призначено віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванну Климпуш-Цинцадзе.
Координаційна рада є тимчасовим координаційно-дорадчим органом уряду, який має сприяти виявленню та протидії фактам шахрайства з фінансовими ресурсами та послугами ЄС, які надані Україні на безоплатній основі.
Рада має подати уряду пропозиції щодо вдосконалення механізму виявлення, розслідування і запобігання фактам шахрайства з допомогою ЄС.
Організаційне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності міжвідомчої координаційної ради здійснює Міністерство внутрішніх справ.
Кабмін уповноважив МВС здійснювати функції національного контактного пункту для взаємодії з Європейським управлінням з питань протидії шахрайству (OLAF) і Європейським судом аудиторів (ECA).
Даний пункт, зокрема, отримує, узагальнює і передає компетентним органам інформацію про можливі порушення під час використання в Україні фінансової допомоги ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас