Через 5 років системи зберігання енергії покриють всю Америку - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 5 років системи зберігання енергії покриють всю Америку - експерт

Енергетика
1341
Такий прогноз представив керуючий директор з розвитку бізнесу в енергетичній компанію Duke Energy Спенсер Хейнс. На думку експерта, вартість акумуляторів буде стрімко знижуватися, а вже в 2020-ті роки системи зберігання енергії стануть розповсюдженим та доступним явищем.
Через низку ураганів в США зріс попит на домашні системи зберігання енергії. Проте поки що такі проекти не приносять великої вигоди ні постачальникам, ні домовласникам. Передбачається, що з акумулятори окупляться не раніше, ніж через 10 років.
Втім, деякі експерти вважають, що бум нової технології станеться раніше. На думку Спенсера Хейнса, керуючого директора з розвитку бізнесу Duke Energy, в найближчі п’ять років попит на домашні акумулятори різко зросте. «Припускаю, що незабаром по всій країні з’являться подібні проекти», — цитує Хейнса Forbes.
Ціни на системи зберігання енергії поступово знижуються. Як зазначає Хейнс, з 2012 року вартість одного кВт*год впала з $800 до $281 в 2016 році, причому кожен рік ціна буде падати ще на 9%. Це обумовлено зростанням популярності електромобілів.
Найбільшим попитом будуть користуватися сонячні панелі в комплекті з системами зберігання енергії. На це робить ставку компанія Tesla, яка вже випускає акумулятори Powerwall, а також приймає замовлення на черепицю з сонячних модулів.
Багато хто переходить на сонячну енергію і домашні системи зберігання енергії через необхідність, як, наприклад, деякі регіони Японії або постраждале від ураганів Пуерто-Ріко. Споживачі роблять такий крок швидше з почуття протесту, щоб нарешті відмовитися від послуг великих комунальних компаній і отримати хоч якусь незалежність. В Австралії системи зберігання енергії в комплекті з сонячними панелями на даху допомагають мешканцям економити на рахунках.
При цьому, як зазначає Адам Герза, виконавчий директор Energy Toolbase, власники нерухомості часто обладнують будинки інноваційними системами, хоча поки що це економічно недоцільно.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас