Український експорт в Канаду поповнився 154 новими товарними позиціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український експорт в Канаду поповнився 154 новими товарними позиціями

Казна та Політика
354
Український експорт в Канаду поповнився 154 новими товарними позиціями, серед яких – легкові автомобілі спецпризначення на $3 млн, мідні бруси і профілі на $2,9 млн і турбореактивні двигуни на $1 млн, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська.
“Найбільший приріст показали несировинні товари. Зростання стосується таких позицій, як пристрої на рідких кристалах, електрообладнання звукове, борошно, обладнання для обробки гуми і пластмаси, апаратура з використанням рентгена, друкарське обладнання. З аграрної продукції – сік, мед, олія. Тобто зростають позиції з високою доданою вартістю”, – зазначила торгпред в ході презентації посібників з експорт в Канаду.
Вона також підкреслила, що в грошовому вираженні нові 154 експортні позиції складають загальний обсяг експорту $10,2 млн. Загалом за вісім місяців експорт товарів до Канади збільшився на 70,9%, або на $12,9 млн порівняно з січнем-серпнем 2016 року – до $31,2 млн.
Як зазначив посол Канади в Україні Роман Ващук, найбільш значно зростає експорт в нових нішевих сегментах, причому в деяких з них приріст становить від 500 до 8000%.
“Такі цифри означають, що відбувається заповнення нових ніш, раніше ніким не зайнятих. Мова йде про такі товари, як енергетичне обладнання, агротехніка. Досвід показує, що зростання експорту відбувається спочатку за рахунок заповнення нових ніш, і тільки тоді переходить до розширення вже існуючих секторів експорту”, – сказав він.
За словами Р. Ващука, процес сертифікації товарів для експорту в Канаду буде з часом спрощуватися, бо між Канадою та ЄС запущена поступова гармонізація сертифікацією, і аналогічний процес відбувається між Україною і ЄС.
“Надалі також передбачено укладення договорів між сертифікаційними центрами України і Канади. Це також спростить визнання сертифікатів, виданих на території обох країн, дозволить здешевити експортно-імпортні операції”, – додала Н.Микольська.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас