Омелян повідомив про 2 мільярди для безпеки на автошляхах у 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян повідомив про 2 мільярди для безпеки на автошляхах у 2018 році

Казна та Політика
345
На 2018 рік передбачено майже 2 млрд гривень на підвищення безпеки на автошляхах України.
Про це заявив Володимир Омелян під час засідання Міжвідомчої робочої групи з реформування державної системи безпеки дорожнього руху, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
«Ми вперше розробляємо Національну програму з підвищення безпеки на автошляхах. 5% Дорожнього фонду буде спрямовано на ці цілі, це 1,5 млрд гривень. Також ми маємо 400 млн гривень секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні. Загалом близько 2 млрд гривень буде спрямовано на безпеку автошляхів у 2018 році», – наголосив Омелян.
Він також повідомив, що спільно з МВС, Національною поліцією, іншими відомствами відпрацьовано місця найбільшої концентрації ДТП по Україні. Це 5 областей.
“І тепер будемо відпрацьовувати заходи по зменшенню аварійності на цих ділянках, і я хотів би, щоб ці 400 мільйонів секторальної підтримки ми теж реалізовували в координації з нашою робочою групою. Це є спільне фінансування безпеки руху», – підкреслив урядовець.
Міністр вкотре наголосив, що смертність та травматизм на українських автошляхах є надвисокими, і завдання всіх гілок влади та суспільства загалом – знизити ці показники щонайменше вдвічі вже до 2020 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас