Eviation обіцяє запустити авіаційний Uber в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eviation обіцяє запустити авіаційний Uber в 2019 році

Технології&Авто
264
Eviation займається розробкою безпілотних електролітаків, і раніше в цьому році вже представила зменшений прототип на авіашоу в Ле-Бурже. На цей раз стало відомо, що вже в 2019 році компанія хоче підняти в повітря повноцінний комерційний літак, здатний перевозити пасажирів, повідомляє Gadgetsnow.
Генеральний директор компанії Омер Бар-Йохай описує бізнес-модель своєї компанії, пропонуючи представити Tesla, яка зустріла Uber, при цьому обидві перебували в повітрі. З точки зору технологічності Бар-Йохай намагається йти слідами Tesla. Саме тому нові літаки будуть безпілотними і повністю електричними. У тому, що стосується безпосереднього обслуговування людей і заробляння грошей – це Uber. Він каже, що зробить польоти доступними для більш широкого кола осіб. Фактично переліт з міста в місто можна буде замовити через смартфон. У всякому разі, так це уявляє Омер Бар-Йохай.
Раніше на паризькому авіасалоні Ле-Бурже компанія Eviation Aircraft представила прототип електролітака, здатного подолати відстань в 965 км без підзарядки. Повноцінний лайнер матиме довжину 12 м і розмах крила 13 м при масі 6 т. Він зможе вмістити двох пілотів і до дев’яти пасажирів. Запасені в батареях 965 км літак буде пролітати зі швидкістю 450 км/год на висоті 3 км. Через розміри такі літаки простіші в експлуатації і можуть набагато швидше обслуговуватися в аеропортах, скорочуючи загальний час в дорозі.
Інший момент, що отримати доступ до них можна буде не традиційним способом, купивши квиток заздалегідь, а замовивши літак, як таксі – через додаток у смартфоні. Такий підхід зручний не тільки для споживачів, але і для дрібних регіональних аеропортів. Сьогодні в більшості країн вони збиткові, тому що на короткі відстані люди частіше вибирають поїзди, автобуси і автомобілі. В результаті малі аеропорти в занепаді. Але їх можна заповнити маленькими електричними літаками, вважає Бар-Йохай. Це покриє країни ефективною мережею авіасполучення, а при правильному розвитку, він прогнозує, що вартість такого квитка буде порівнянна з квитком на поїзд або автобус.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас