ЗАЗ вироблятиме електромобілі для "Укрпошти" (доповнено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗАЗ вироблятиме електромобілі для "Укрпошти" (доповнено)

Фондовий ринок
3110
Найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) має намір до 2018 року створити електроавтобус.
Про це повідомив голова правління «ЗАЗ» Микола Євдокименко під час прес-туру на завод.
“Ми зараз працюємо над створенням електроавтобуса. Поки ми маємо конструкцію і наповнюємо її елементною базою. Тобто привід, батарея. Необхідно це зробити найоптимальнішим чином, щоб забезпечити дальність ходу. Думаю, в наступному році ми презентуємо дослідний зразок електроавтобуса», – сказав він. При цьому Євдокименко зазначив, що ЗАЗ вже створив дослідний зразок електромобіля.
«Ми створили дослідний зразок електромобіля Т150 Cargo для «Укрпошти», і вона хоче купити близько 100 шт. цих електромобілів”, – повідомив він.
Як повідомлялось, за даними асоціації “Укравтопром”, продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-вересні 2017 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросли на 31% – до 57,8 тис. одиниць. За підсумками 2016 року продажі нових легкових автомобілів в Україні зросли на 41% – до 65,5 тис. одиниць.
У прес-службі ПАТ “Укрпошта” прокоментували Finance.ua, що тестувань електрокарів виробництва ЗАЗ не проводилося, переговорів про їх закупівлю із керівництвом підприємства ЗАЗ Lanos не було.
В ПАТ “Укрпошта” наголосили, що будь-які закупівлі в компанії здійснюються через Систему публічних електронних закупівель ProZorro.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас