Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund видав соціальний кредит для підтримки воїнів АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund видав соціальний кредит для підтримки воїнів АТО

Кредит&Депозит
69
Ощадбанк видав перший соціальний кредит фізичній особі – підприємцю в рамках спільної з Western NIS Enterprise Fund програми ““Соціальне підприємництво”“:http://www.oschadbank.ua/ua/business/loans/socializing/. Кредит отримав Леонід Остальцев, який вже третій рік поспіль розвиває власний проект “Піца Ветерано”. Повернувшись із військової служби на Донбасі, Леонід створив ресторан-піцерію, в якій більшість співробітників – ветерани АТО. У “Піца Ветерано” вони можуть отримати нові знання та оволодіти новою професією, отримати психологічну допомогу – у штаті працює досвідчений психолог. 10% прибутку щомісяця відводиться на допомогу дітям загиблих воїнів.
“У хлопців-ветеранів величезна проблема з працевлаштуванням, тому що їх бояться брати на роботу – не розуміють, як себе поводити з ними. Тому я захотів відкрити власну справу, невеличку піцерію “для своїх”, для ветеранів і волонтерів. Кредит за програмою “Соціальне підприємництво” дасть змогу розширити бізнес. Відтак, можливостей для допомоги хлопцям і дітям загиблих героїв буде ще більше”, – розповів Леонід Остальцев, засновник проекту “Піца Ветерано”.
“Проект “Ветерано” – добрий приклад соціально відповідального бізнесу. Леонід Остальцев – не лише реальний підприємець, який наполегливо розвиває свій бізнес. Це людина, яка підставляє своє міцне плече нашим ветеранам, допомагає дітям. Саме такі підприємці мають отримувати соціальні кредити”, – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.
“Надаючи доступні кредити соціальним підприємствам, WNISEF переслідує важливі для України цілі: підтримка малого підприємництва і отримання соціального ефекту для українців. Леонід Остальцев розвиває власний бізнес-проект і спонукає інших ветеранів розпочати свою справу, при цьому інвестуючи частину прибутку у вирішення соціальних проблем”, – повідомив Василь Назарук, Керівник Програми соціального підприємництва Western NIS Enterprise Fund.
Кредити в рамках інноваційної програми ““Соціальне підприємництво”“:http://www.oschadbank.ua/ua/business/loans/socializing/ надаються за ставками від 5% до 10% річних. Соціальний кредит можуть отримати підприємства малого бізнесу та фізичні особи – підприємці, які в рамках своєї діяльності забезпечують реалізацію соціальних проектів та ініціатив або вирішують певні соціальні проблеми незахищених верств населення. Перевага надається проектам на підтримку перш за все громадян України, потерпілих від конфлікту на сході країни, у т. ч. вимушених переселенців з південних та східних регіонів, людей з інвалідністю, малозабезпечених жінок та представників інших незахищених соціальних груп. Аплікаційні форми для отримання фінансування можна надсилати на http://wnisef. org/uk/impact-investing/
В рамках програми Ощадбанк уже надав соціальні кредити підприємствам Донецької, Дніпропетровської, Луганської та Черкаської областей.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас