План Маршалла для України вже діє - єврокомісар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

План Маршалла для України вже діє - єврокомісар

Казна та Політика
1407
Єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоханнес Хан заявив, що в деякому роді “План Маршалла” про довгострокову підтримку України вже діє. Про це єврокомісар розповів в інтерв’ю New Eastern Europe.
За словами Хана, ЄС надає Україні безпрецедентну фінансову допомогу – 12,8 млрд євро макрофінансової підтримки на проведення політичних і економічних реформ.
“Це всілякі кредити і гранти, не кажучи вже про великі обсяги фінансування, що пропонуються Україні іншими донорами та міжнародними організаціями. У певному сенсі, “План Маршалла” для України вже діє”, – заявив Хан.
За словами єврокомісара, завдяки зусиллям міжнародних партнерів, в тому числі ЄС, українська економіка значною мірою стабілізувалася.
“В Україні вже є план реформ – Угода про асоціацію з ЄС. Тепер головне завдання полягає не стільки в збільшенні фінансування, скільки в тому, щоб забезпечити оптимальне використання грантів та кредитів, що надаються міжнародним співтовариством для здійснення реформ, в тому числі для поліпшення бізнес-клімату, судової системи і боротьби з корупцією”, – зазначив Хан.
Єврокомісар наголосив, що Україна “з її потенційно величезним ринком стане привабливою для інвесторів, як тільки ті будуть впевнені, що їх власність і контракти в безпеці”.
“Зі свого боку, українська влада повинна бути в змозі захистити ринок від рейдерів і злодійства”, – додав при цьому Хан.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас