У Мінагропроді заявили про зміну формули розподілу дотацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагропроді заявили про зміну формули розподілу дотацій

Аграрний ринок
148
Формула розподілу дотацій агровиробникам в 2018 році буде змінена. Крім того, буде введено обмеження на надання держпідтримки одному виробнику – не більше 150 млн грн на рік.
Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства.
“Урядом вже визначені головні напрямки державної підтримки АПК на 2018 рік, і сьогодні ми активно працюємо над формуванням порядків використання коштів”, – йдеться в повідомленні.
У Мінагропроді зазначили, що проектом держбюджету на 2018 рік передбачено виділення 2 млрд грн на програму дотацій для розвитку сільськогосподарських товаровиробників і стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції.
“Бюджетна дотація на 2 млрд грн буде вдосконалена шляхом зміни формули нарахування коштів та обмеження надання підтримки одному виробнику – не більше 150 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
Також наголошується, що в рамках програми на підтримку розвитку фермерських господарств на 1 млрд грн 50% зазначеної суми отримають кооперативи, а іншу половину – сімейні фермери, класичні фермери і ті, хто вперше хоче стати фермером.
За програмою підтримки фермерства допомогу передбачатиметься такими напрямками, як вирощування нішевих культур, ягід, садівництво, овочівництво, тваринництво та біоенергетика.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас