У МВФ розповіли, на чому має базуватися економічне майбутнє України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ розповіли, на чому має базуватися економічне майбутнє України

Казна та Політика
2243
Майбутнє України як частини Європи має базуватися на зміцненні економічних зв’язків, а не будь-яких угодах, повідомив перший заступник керуючого директора Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон.
Також, за його словами, МВФ ще не визначився з датою прибуття місії в Україну в рамках четвертого перегляду програми EFF.
“Ми не обговорювали дату прибуття місії (з українською делегацією – Ред.). Швидше, ми були зосереджені на обговоренні подальших кроків, необхідних для того, щоб Україна могла просунутися вперед у виконанні програми”, – повідомив перший заступник директора-розпорядника Фонду Девід Ліптон.
“Найбільш багатообіцяюча перспектива для України – в залученні інвестицій, які, у свою чергу, почнуть створювати в країні зв’язки з європейським ланцюжком поставок… Завдяки талановитій й освіченій робочій силі в Україні, а також враховуючи рівень заробітної плати, майбутнє країни як частини Європи має будуватися не на будь-яких угодах, а на інвестиціях, які почнуть пов’язувати економіку України з економікою Європи”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
За словами Ліптона, такі зв’язки мають німецькі та скандинавські підприємства в Польщі та інших країнах Центральної Європи.
“Продовження Україною реформ сприятиме суттєвому збільшенню фінансування, чи то позики на боргових ринках, чи залучення інвестицій… Очікуваний внаслідок цього економічний ефект буде колосальним”, – підкреслив Д. Ліптон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас