У Мінсоцполітики пояснили, чи буде зараховуватися до стажу роботи період догляду за дитиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики пояснили, чи буде зараховуватися до стажу роботи період догляду за дитиною

Казна та Політика
11833
У Міністерстві соціальної політики України розповіли, чи буде зараховуватися до стажу роботи період догляду за дитиною.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
“До страхового стажу зараховуються періоди, протягом яких особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за які щомісяця сплачено страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, періоди трудової діяльності та інші періоди, які зараховуються до трудового стажу для призначення пенсії до 01.01.2004 року зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених чинним раніше законодавством.
Як зазначається, до 1 січня 2004 року в трудовий стаж включалися, зокрема, і періоди відпусток по догляду за дитиною до 3-х років; відпустка в зв’язку з вагітністю та пологами; відпустка для догляду за дитиною відповідно до медичного висновку, але не більше як до досягнення дитиною шестирічного віку.
Крім того, до трудового стажу включався час догляду непрацюючої матері за малолітніми дітьми до досягнення кожною дитиною 3-річного віку.
“Починаючи з 01.01.2004 року, час догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, зараховується до страхового стажу матері за умови, якщо особа доглядає за дитиною до досягнення нею трирічного віку і за умови отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. З 1 січня 2005 року внески за ці періоди сплачуються за рахунок коштів державного бюджету”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, наголошується, що з 1 липня 2013 року здійснюється і сплата внесків за періоди перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами.
Також українським законодавством передбачені положення щодо обліку при визначенні права на призначення пенсії за віком, зокрема, періодів: перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами з 1 січня 2004 року по 30 червня 2013 року включно; перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку з 1 січня 2004 року до моменту введення сплати страхових внесків за жінок, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас