Гройсман повідомив, що необхідно для відкриття ринку землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман повідомив, що необхідно для відкриття ринку землі

Аграрний ринок
842
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає однією з головних умов запуску ринку землі пільгове кредитування фермерів для можливості її купівлі.
“Що стосується ринку землі, то моя внутрішня позиція така – якщо його впроваджувати, то тільки в інтересах українців, малих фермерів, а не латифундистів. Якщо мова йде про те, щоб український фермер мав можливість купувати землю для себе або продавати її, він повинен мати можливість це зробити”, – сказав він в інтерв’ю.
За його словами, поки не буде прийнятий новий закон “Про обіг земель”, мораторій на продаж земель сільгосппризначення діє автоматично.
“Нагнітання ситуації щодо продовження або непродовження мораторію – це все неправда. Правда тільки в тому, що він діє”, – додав прем’єр-міністр.
Він назвав основні умови запуску ринку: “Ніякого продажу іноземцям, ніякого продажу великим холдингам і, останнє – нам необхідно під цю реформу знайти гроші”.
“Необхідно, щоб фермер спокійно міг прийти в банк і отримати там недорогі гроші для купівлі землі, яку він буде обробляти”, – сказав В.Гройсман.
Як повідомлялося, Верховна Рада в кінці жовтня 2016 року продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року. Цим рішенням парламент доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні законопроекти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас