Volkswagen створить електротягачі і автобуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen створить електротягачі і автобуси

Фондовий ринок
267
Volkswagen збирається інвестувати 1,4 млрд євро в нові технології, в тому числі в розробку електричних вантажівок і автобусів. Цей бюджет розрахований до 2022 року, повідомляє агентство Reuters з посиланням на Андреаса Реншлера (Andreas Renschler), який очолює в німецькій корпорації підрозділ, який займається виробництвом і продажем вантажних машин.
За його словами, вказані кошти, зокрема, підуть на створення безпілотних автомобілів, хмарних сервісів і систем для легкових і вантажних електрокарів.
У вересні 2017 року Navistar International і Volkswagen Truck & Bus оголосили про спільні плани розробити електричні вантажівки середньої вантажопідйомності і випустити їх на дороги Північної Америки до кінця 2019 року.
Reuters зазначає, що виробники комерційного вантажного автотранспорту активно інвестують в електрифікацію машин, оскільки регулятори і влада країн все сильніше прагнуть обмежити забруднення великих міст.
За прогнозами Андреаса Реншлера, до 2025 року більше 5% вантажівок, використовуваних в світі для доставки вантажів усередині міста або регіону, будуть електричними.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас