Розкрито схему фінансування терористів "ЛНР" через пенсійні виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкрито схему фінансування терористів "ЛНР" через пенсійні виплати

Кримінал
718
Правоохоронці викрили схему фінансування терористичної організації “ЛНР” через махінації з пенсіями жителів тимчасово окупованих територій. Схему організував учасник одного з угруповань бойовиків, повідомила прес-служба Служби безпеки України.
“Він залучив до реалізації сім’ю переселенців з Луганська, кур’єра-перевізника і ще кілька людей. Зловмисник підшуковував на Луганщині людей пенсійного віку, пропонував оформляти і отримувати у Харкові українські пенсії за його посередництва”, – йдеться в повідомленні.
Після зняття грошей з карток кур’єр переправляв їх на окуповану територію організатору схеми, який віддавав частину суми пенсіонерам, а інші гроші ділив між собою і спільниками.
“Орієнтовний “прибуток” зловмисників склав близько 500 тисяч грн. Оперативники СБ України провели низку санкціонованих обшуків у Харкові і Попасній Луганської області в автомобілях і будинках учасників схеми. Під час їх проведення правоохоронці вилучили більше шістдесяти банківських карток, переселенські довідки і копії паспортів громадян, які проживають на контрольованих територіях”, – зазначили в СБУ.
Крім того, було вилучено “чорну бухгалтерію”, яка підтверджує протизаконну діяльність.
На даний час перевіряється інформація про участь у злочинній схемі чиновників державних соцустанов.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас