Світовий банк квапить Україну із земельною реформою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк квапить Україну із земельною реформою

Казна та Політика
1159
В Україні для подальшого економічного розвитку країни необхідно впровадити земельну реформу, — заявив віце-президент Світового банку Сиріл Мюллер на зустрічі з головою Мінфіну Олександром Данилюком у Вашингтоні.
Як передає прес-служба Міністерства фінансів, в ході зустрічі учасники обговорили перебіг реформ і співробітництво України зі Світовим банком, а також висловили впевненість, що СБ і надалі залишатиметься надійним партнером України на шляху до сталого розвитку.
Данилюк підкреслив важливість участі Світового банку в процесі реформ, спрямованих на модернізацію і структурну перебудову української економіки.
У свою чергу Мюллер підкреслив «важливість розпочатих Україною реформ і необхідність впровадження земельної реформи для подальшого економічного розвитку».

Довідка Finance.ua:

  • З 2001 року в Україні діє заборона на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, яку з жовтня 2016 року було продовжено до початку 2018 року.
  • 4 квітня Міжнародний валютний фонд представив Меморандум для подальшої співпраці з Україною, згідно з яким однією з головних умов побудови сучасної ринкової економіки є створення прозорого ринку землі.
  • В кінці квітня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що ринок землі в Україні має запрацювати до початку 2018 року.
  • У свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він проти того, щоб продавати землю іноземцям і великим агрохолдингам.
  • 3 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що в МВФ нібито не наполягають на запровадженні ринку земель як однієї з умов виділення Україні чергового траншу.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас