Гройсман розповів про "драконівські" штрафи для роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів про "драконівські" штрафи для роботодавців

Казна та Політика
2973
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що влада мусить карати роботодавців, які приховують зайнятість своїх працівників.
Про це він розповів в інтерв’ю 5 каналу.
Гройсман зазначив, що в рамках підвищення мінімальної зарплати були прийняті серйозні рішення про штрафні санкції, які стосуватимуться недобросовісних роботодавців.
“Тепер те, що стосується детінізації. Я вважаю, що ми як працівники повинні вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. У цьому питанні треба поставити крапку. Час, коли приймали найманого працівника, як раба без прав, без документів, без нічого, має відійти в минуле”, – сказав прем’єр.
“Ми прийняли рішення в рамках підвищення мінімальної зарплати, дуже серйозні, я б сказав “драконівські” штрафні санкції. Поки ми їх навіть не впроваджували, бо це десятки і сотні тисяч гривень, якщо знайдемо неоформленого працівника”, – додав він.
За його словами, необхідно карати тих недобросовісних роботодавців, які приховують зайнятість, які приховують від своїх найманих робітників сплату в пенсійний фонд і фактично роблять їх в майбутньому бідними.
“Ми це повинні міняти. У тому числі є повноваження місцевих органів влади, які зараз отримали за законом повноваження, щоб стежити за цим і вживати відповідних заходів щодо детінізації”, – зазначив Гройсман.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас