ГПУ виявила "сміттєві" цінні папери на 25 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ виявила "сміттєві" цінні папери на 25 мільярдів гривень

Казна та Політика
908
Генеральна прокуратура спільно з Національною поліцією розслідує масштабні факти маніпулювання на фондовій біржі з цінними паперами.
Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
“Встановлено, що посадові особи низки підприємств у Києві використовують суб’єкти підприємницької діяльності з ознаками фіктивності та здійснюють фінансові операції з коштами, які надійшли за нібито придбані цінні папери, векселі від підприємств реального сектора економіки, які фактично не реалізовувалися, з метою виведення коштів у тіньовий оборот і переведення їх в готівку”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, отримані цінні папери, вартість яких “штучно” завищена в десятки разів, використовуються організаторами злочинної діяльності для їх подальшої легалізації.
“Зазначені маніпуляції також дозволяють використовувати зазначені цінні папери як інструмент для суб’єктів реального сектора економіки в протиправних схемах з мінімізації податкового навантаження і ухиленні від сплати податків”, – заявляють в ГПУ.
Таким чином, зазначають у прокуратурі, щомісяця, зазначеною злочинною групою реальному сектору економіки реалізується “сміттєвих” цінних паперів на загальну суму понад 1 млрд гривень.
“В результаті даної злочинної діяльності на фондовому ринку України в даний час знаходяться в обігу “сміттєві” цінні папери 38 емітентів на загальну суму, необґрунтовано завищеноїю капіталізації, близько 25 млрд гривень”, – повідомляє прес-служба.
Досудове розслідування триває.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас