Український банк видав 10 мільйонів євро кредиту на будівництво біогазових заводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український банк видав 10 мільйонів євро кредиту на будівництво біогазових заводів

Енергетика
810
Агрохолдинг “Галс Агро” отримав 10 мільйонів євро кредитних коштів від Райффайзен Банку Аваль на будівництво трьох біогазових заводів загальною потужністю 6 МВт у Чернігівській і Київській областях.
Про це повідомляє Ecotown.
Біогазові заводи буде експлуатувати одна з компаній холдингу – “Городище-Пустоварівське аграрна компанія”. За рік заводами виробляється близько 23,3 млн кубометрів біогазу з відходів сільського господарства і цукрового виробництва: жому цукрового буряка, силосу енергетичних культур, гною великої рогатої худоби і свиней. За рік з біогазу планують виробити 51,5 млн КВт*год електроенергії, яку будуть реалізовувати за “зеленим тарифом”.
Крім того, теплом, яке зможуть отримувати в процесі виробництва, будуть опалювати тваринницькі комплекси і тепличне господарство. А зброджений в біогазовій установці субстрат стане добривом для вирощування екологічно чистих продуктів на угіддях.
“Ми підтримали цей проект, оскільки він є закономірним етапом в інноваційному розвитку агрохолдингу і може послужити прикладом впровадження передових рішень для галузі”, – зазначив директор з корпоративного бізнесу банку Руслан Співак.
Фахівці стверджують, що проект окупиться і є економічно вигідним. Його загальна вартість – близько 17 млн ​​євро. Перший завод у Чернігівській області планують запустити вже в цьому році, а в 2018-му – ще два.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас