Польща виплатить компенсації за експропрійовану комуністами власність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща виплатить компенсації за експропрійовану комуністами власність

Світ
338
Польський уряд має намір відшкодувати збиток власникам, чию нерухомість експропріювала комуністична влада країни після Другої світової війни. Відповідний законопроект представив у середу, 11 жовтня, віце-міністр юстиції Польщі Патрік Які.
Як повідомляє агентство AFP, йдеться про виплату компенсацій замість націоналізованої нерухомості. Колишні власники повинні отримати 20 відсотків вартості втраченого майна. В рамках цього ж законопроекту компенсації зможуть отримати і спадкоємці громадян країни, які втратили свої будинки та ділянки ще до 1945 року, зокрема, євреїв, які переслідувалися нацистами.
“Неможливо врегулювати всі збитки з часів Другої світової війни, особливо після стількох років”, — заявив віце-міністр. Тим не менш, на його думку, польська держава повинна компенсувати громадянам їхнє майно, “експропрійоване комуністами”. Крім того, мета проекту повинна допомогти “інвестиціям в містах”, пояснив Які.
За даними асоціації колишніх власників, вартість націоналізованої приватної власності в Польщі оцінюється приблизно в 15 млрд євро. При цьому багато земельних ділянок виведено з обігу, оскільки їх правовий статус не з’ясовано досі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас