Facebook представив VR-шолом за 199 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook представив VR-шолом за 199 доларів

Технології&Авто
327
Компанія Facebook представила гарнітуру віртуальної реальності Oculus Go за 199 доларів і знизила ціну на попередню модель Oculus Rift.
Про це стало відомо на презентації Oculus Connect 4 event.
На презентації Марк Цукерберг заявив, що все ще планує зробити віртуальну реальність неймовірно популярною. За словами голови Facebook, він збирається розширити кількість користувачів віртуальної реальності до одного мільярда.
Для цього компанія вирішила випустити якісний і недорогий VR-шолом Oculus Go, ціна якого стартуватиме з позначки 199 доларів.
Oculus Go не вимагає підключення до комп’ютера, ігрової консолі або смартфону і працює автономно. Роздільна здатність вбудованого LCD-дисплея становить 2560 на 1440 пікселів. Також у шоломі є 3,5-міліметровий роз’єм для навушників і вбудовані в ремені динаміки на випадок відсутності навушників. За словами розробників, звук виходить об’ємний, щоб користувачі могли зрозуміти, з якого боку від них розташоване його джерело у віртуальному просторі.
В гарнітурі використовуються лінзи Френеля нового покоління, які здатні позбавити користувачів door effect, через який видно темні проміжки між пікселями. У комплекті з Oculus Go поставляється один контролер рухів Santa Cruz. Як і сама гарнітура, контролер працює автономно і не вимагає спеціальних датчиків в кімнаті.
Розробники відзначають, що “Oculus Go – найлегший варіант спробувати VR”, і позиціонують гарнітуру як засіб для гри, перегляду фільмів і концертів, а також спілкування з друзями у віртуальній реальності.
У продаж Oculus Go повинна надійти вже на початку 2018 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас