В Україні роблять якісні авторські меблі! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні роблять якісні авторські меблі!

Світ
6111
Практична краса – українці все частіше купують дизайнерські меблі!
Дизайнерська атрибутика з канонічних авангардних матеріалів все частіше з’являється на виставках у Франції, Італії, США. Інтерес до продукту «made in Ukraine» викликаний ефектним відродженням традицій ремісництва: за більш ніж 70 років спостерігається помітний сплеск творчої активності серед тих, хто створює оригінальну меблі.
Крім дизайнерів, що працюють з шкірою, металом і склом, все більше з’являється майстрів, використовують автентичний матеріал: деревину. Об’єднавшись в тематичні співтовариства, компанії успішно реалізують свій конкурентний товар через торговельні онлайн-майданчики. Показовим прикладом є проект МебельОК, до якого щорічно примикають два-три нових дизайнерських ательє які виготовляють гарні дизайнерські меблі.
Ціна вітчизняних «шедеврів» набагато лояльніше прайса західних виробників. Українська меблі не тільки красива, але і практична: на ній сидять, сплять, їдять – тобто, «живуть» повноцінним життям.
Курс на скандинавську стриманість
В Україні роблять якісні авторські меблі!
Якщо порівнювати меблі від українських дизайнерів з домінуючими на європейському ринку інтер’єрними стилями, то «близьким по духу» виявиться скандинавський концепт: в міру строгий, в міру лаконічний і безмежно простий.
Пошук вільної форми поєднується з досить сміливими експериментами на базі «золота» і каменю. В тренді – багатолика геометрія, передбачає:
•прямі і різкі лінії;
•зламані структури;
•симетрію і її повну протилежність.
Завдяки простому і одночасно функціональним декору, безглузда еклектика меблів не властива. Популярними залишаються форми: куб, трапеція, трикутник. Різкі виступи замінені «м’якої» обтічністю.
Креатори з вітчизняних дизайн-бюро наділені вродженим почуттям стилю, а тому столи, крісла, стільці, комоди без натяжок інтегрують і в еко-стиль, і в лофт. Їм властивий європейський мінімалізм при ледь помітному диханні модерну.
Для активного життя
В Україні роблять якісні авторські меблі!
За формою прихований матеріал. Раціональність не передбачає витончених, елітарних структур за типом шкіри рептилій, китайського шовку або карельської берези. Сучасна дизайнерська меблі «готова» до повсякденного, активної експлуатації, а тому кожен атрибут (починаючи від барного табурета і закінчуючи журнальним столиком) – відрізняється зносостійкістю.
Хітами залишаються фанера, ламінована деревостружкова плита, емальована сталь і гартоване скло. Легкість і динамічність фактур однаково притаманна і домашньої, житлової меблів, і атрибутами для ресторанів, кафе, офісів.
Все частіше обідні і робочі меблі оснащують трансформувальними механізмами. Високий попит на комплекти – наприклад, консольний стіл + 4 дерев’яних табурета.
Брутальність – закономірне «дихання» урбаністики. Якщо дизайнерам одягу дозволено створювати «рвані» джинси, чому б не здивувати світ меблями з арматури?
Залізні каркаси столів «народжені» для делікатних фанерних поверхонь.
Експозиційна меблі «made in Ukraine» прекрасно уживається в загальному «вир» бетону, цегляної кладки, металопластикових конструкцій, великих підлогових ваз і оксамитових килимів.
Авторські колективи з великим задоволенням працюють на замовлення, виконуючи не лише поодинокі зразки, але і серійні комплекти – для смарт-квартир і фешн локацій.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас