ЄС вирішив не давати Молдові 28 млн євро на судову реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вирішив не давати Молдові 28 млн євро на судову реформу

Світ
130
Європейський союз прийняв рішення не перераховувати додаткові кошти в розмірі 28 млн євро Молдові, які передбачалося надати владі країни в рамках програми реформування сектора правосуддя, повідомили в делегації (представництві) ЄС в Молдові.
“Євросоюз уважно стежив за процесом реформ і зазначив, що молдовська влада виявила недостатню прихильність реформування сектору правосуддя в 2014 і 2015 роках. При недостатньому розподілі коштів і персоналу необхідні реформи не проводилися. В результаті прогресу було недостатньо”, – сказав співробітник представництва ЄС.
За його словами, це означає, що влада Молдови не виконала умови Євросоюзу для отримання останнього фінансового траншу в рамках програми реформи правосуддя – на суму 28 млн євро.
“Ця сума не буде виплачена державному бюджету Молдавії і залишиться в Євросоюзі”, – підкреслив співробітник делегації.
У поширеному делегацією ЄС в Молдові повідомленні наводяться слова керівника делегації Петера Михалко, який, зокрема, сказав: “Євросоюз продовжує підтримувати молдаван, які старанно працюють задля кращого майбутнього. Ми зараз думаємо про те, як ми можемо допомогти громадянам у найближчі роки. Ми хочемо віддати пріоритет проектам, які безпосередньо поліпшують життя молдаван”.
Євросоюз також призупинив виплату підтримки бюджету Молдови ще в чотирьох сферах. Терміни цих виплат будуть повідомлені Брюсселем додатково, наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас