Порошенко відповів на слова президента Чехії, що анексія Росією Криму є "завершеною справою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко відповів на слова президента Чехії, що анексія Росією Криму є "завершеною справою"

Казна та Політика
1368
Президент України Петро Порошенко відкидає твердження, що анексія Росією Криму є «завершеною справою», і заявляє про те, що трибуна ПАРЄ створювалася не для закликів торгувати територіями за гроші, нафту чи газ.
Про це Порошенко заявив під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.
«В 1950 році Уїнстон Черчілль, ідейний батько Ради Європи, звернувся до цієї Асамблеї на тлі загрози, що стоїть перед демократичною Європою від Радянського Союзу. Він зазначив, що Москва має великі можливості для створення неприємностей». З урахуванням обставин, він сказав дуже важливу річ для перспектив цієї Асамблеї», – заявив президент.
Порошенко процитував Черчілля: «Або ми доведемо своє значення, вагу і цінність для Європи, або ми зазнаємо поразки».
«Пам’ятаючи ці мудрі слова, я рішуче відкидаю твердження тих, хто говорить про Крим як про «завершену справу». Ця трибуна була створена не для закликів про умиротворення. Як і не для закликів торгуватися територіями за гроші, нафту або газ», – підкреслив глава держави.
За словами Порошенка, трибуна ПАРЄ була створена для захисту наших основ, цінностей і принципів, і, найголовніше, для їх захисту у разі необхідності.
«Така необхідність настала сьогодні. Саме сьогодні Москва підштовхує Європу до тієї ж реальності, яка так хвилювала Вінстона Черчілля майже 70 років тому. Саме тому запорукою нашого успіху залишається збереження та зміцнення нашої єдності, солідарності і стійкості», – підкреслив Порошенко.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Чехії Мілош Земан під час виступу в Страсбурзі на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи запропонував заплатити Україні і «узаконити» анексію Криму.
  • В Посольстві Чехії в Україні заявили, що Земан в ПАРЄ висловив особисту точку зору з приводу анексії Криму і порадили звернутися за коментарем в Офіс президента Чехії.
  • У свою чергу прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка підкреслив, що заява Земана суперечить зовнішній політиці чеського уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас