Хакери з РФ використовують антивірус Kaspersky для пошуку секретних документів, - NYT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери з РФ використовують антивірус Kaspersky для пошуку секретних документів, - NYT

Кримінал
566
Хакери, пов’язані з урядом Росії, використовували програмне забезпечення російської IT-компанії “Лабораторія Касперського”, яке, в тому числі, було встановлено на комп’ютерах урядових структур США, повідомляє видання The New York Times.
Відповідний висновок зробили співробітники ізраїльської розвідки, які відстежують діяльність хакерів з РФ. Так, ізраїльська розвідка ще два роки тому зламала систему російської компанії і виявила, що хакери використовують антивірус для пошуку кодових назв програм американської розвідки.
Видання зазначає, що після цього представники Ізраїлю повідомили владі США про проникнення росіян в американські комп’ютерні мережі, що тільки минулого місяця призвело до розпорядження видалити програмне забезпечення “Лабораторія Касперського” з усіх урядових комп’ютерів в США. Зазначено, що хакерам з РФ вдалося заволодіти секретними документами Агентства національної безпеки США, які співробітник цього відомства зберігав на домашньому комп’ютері, на якому встановлено антивірус Kaspersky.
“Які ще американські секрети російські хакери могли зібрати з різних відомств, перетворивши програмне забезпечення “Лабораторії Касперського” на щось на зразок Google для пошуку секретної інформації, в даний час не є загальновідомим”, – повідомляє NYT.
При цьому в Агентстві національної безпеки США і в Білому домі відмовилися коментувати цю ситуацію, також не вдалося отримати коментар від посольств Ізраїлю і Росії в США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас