Експерт розповів, як зміниться вартість пального при курсі 30 грн за долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, як зміниться вартість пального при курсі 30 грн за долар

Енергетика
2066
У проект бюджету на наступний рік уряд заклав курс гривні на рівні 30 грн за долар. У коментарі УНН експерт Дмитро Марунич розповів, на скільки при такому курсі може зрости вартість пального.
За його словами, крім зростання курсу, на вартість пального в наступному році будуть впливати і інші фактори.
“Однозначно, у разі, якщо долар буде по 30 грн, вартість пального зросте. Крім того, я зосередив би увагу на зростанні цін на нафту, вона дорожчає останнім часом, і, ймовірно, буде дорожчати і ближче до кінця року. Тому ці негативні фактори будуть впливати на ціну.
Зазначу, що ніяких об’єктивних підстав для розмови про зниження цін на ринку нафтопродуктів поки що не бачу. Крім того, ще ж акцизи, мабуть, переглянуть на рівень інфляції (підвищать – ред.), починаючи з 1 січня. І всі ці фактори будуть впливати на зростання вартості пального”, – пояснив Марунич.
Він зазначив, що точні цифри, на скільки зростуть ціни, спрогнозувати неможливо, проте ймовірно, що паливо подорожчає не менше ніж на 1,30 грн.
“Зростання курсу на гривню дає подорожчання бензину десь на 65 копійок на літрі. Плюс всі інші фактори можуть додати, але на скільки саме – не так легко прогнозувати. Якщо зараз курс 27, умовно кажучи, якщо курс буде 29 – це 2 грн. Тобто тільки курс може зумовити зростання цін на бензин А-95 приблизно на 1,30 грн, а до цього можуть приєднатися акцизи і зростання цін на нафту. Все буде саме так, якщо якісь тенденції не зміняться, але поки що це малоймовірно”, – пояснив Марунич.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас