Голова ФРБ Нью-Йорка врятував Пуерто-Ріко від дефіциту готівки, надіславши літак з грошима - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРБ Нью-Йорка врятував Пуерто-Ріко від дефіциту готівки, надіславши літак з грошима - ЗМІ

Світ
717
Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільям Дадлі швидко відреагував на прохання банкірів Пуерто-Ріко запобігти дефіциту готівки після урагану “Марія” і практично одразу ж направив на острів літак з доларами, повідомляє агентство Bloomberg.
Виконавчий голова ради директорів Popular, Inc. (бренди Banco Popular та Popular Community Bank) Річард Керріон, який звернувся до голови ФРБ Нью-Йорка за допомогою, не уточнив, яка саме сума була доставлена в банки Пуерто-Ріко.
Ураган “Марія” обрушився на Пуерто-Ріко 20 вересня, залишивши острів без електрики і повернувши його економіку до виключно готівкових розрахунків і бартеру.
“Ми не думали, що готівка буде проблемою. З такими масштабами ми ніколи не стикалися”, – заявив 64-річний Р. Керріон. Його Banco Popular – найбільший банк Пуерто-Ріко за обсягом депозитів.
Корпоративні клієнти направляли в банки термінові запити про надання готівкових грошей у зв’язку з необхідністю виплачувати зарплати, а банкам не вистачало броньованих інкасаторських автомобілів, щоб задовольнити попит.
Коли підключили генератори і деякі банкомати відновили роботу, до них вишикувалися багатогодинні черги.
До 9 жовтня енергопостачання острова не відновлено, 90% населення продовжує жити без електроенергії, закрита половина банківських відділень, близько двох третин банкоматів не працюють.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас