Гібридний електролітак від Zunum знизить ціну перельотів на 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гібридний електролітак від Zunum знизить ціну перельотів на 80%

Технології&Авто
856
До 2022 року компанія обіцяє створити 12-місний гібридний літак. На його борту разом з традиційними будуть встановлені два електромотори, які, за прогнозами, інженерів істотно знизять вартість подорожей. Нові літаки будуть розраховані на польоти дальністю до 1600 км, повідомляє Reuters.
Поки стартап з Сіетла Zunum відомий тим, що в нього повірив гігант Boeing. Відомий авіавиробник висловив цю довіру в інвестиціях, розмір яких не розкривається. У свою чергу хлопці з Zunum пообіцяли знизити вартість авіаперельотів на 80%, коли виробництво вийде на повну потужність. При цьому знизиться і загальний час, проведений в аеропорту і літаку – на 40%.
Раніше повідомлялося, що в планах компанії запуск декількох видів літаків, чия місткість варіюється від 10 до 50 осіб. Поєднання реактивних і електричних двигунів забезпечить не тільки економію на пальному, але і більш швидкі перельоти. Використання гібридних літаків для польотів на короткі відстані дозволить звести до мінімуму витрати на пальне. Але більша частина проекту лежить в сфері оптимізації перельотів і зменшенні часу, проведеного в аеропортах.
Наприклад, адміністрація транспортної безпеки накладає менше обмежень для суден невеликої місткості, тому огляд перед посадкою буде проходити швидше. Швидкість перельоту буде підвищена не стільки за рахунок нових двигунів, скільки через скорочення часу, проведеного в аеропортах. Пасажирам не доведеться стояти у величезних чергах на огляді, тому що в маленьких регіональних аеропортах їх просто не буде.
Головна мета компанії – навчитися заробляти на коротких регіональних перельотах. За планами, літаки літатимуть з тисяч дрібних аеропортів по всьому світу. Через оптимізацію, нові типи двигунів і батарей витрати будуть максимально знижені. І раніше невигідні для авіакомпаній напрямки почнуть приносити прибуток.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас