Великі банки йдуть з Каталонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі банки йдуть з Каталонії

Світ
1398
Один з найбільших каталонських банків Sabadell прийняв рішення перенести штаб-квартиру з регіону, що прагне до незалежності від Іспанії, до іспанського міста Аліканте. Про це кредитний інститут повідомив увечері в четвер, 5 жовтня, після екстреного засідання свого правління.
Керівництво його конкурента Caixabank планує провести нараду на цю ж тему вже на наступний день, 6 жовтня, передає агентство Reuters. З посиланням на обізнані джерела агентство вказує, що, орієнтуючись на ситуацію з Caixabank, влада в Мадриді має намір видати розпорядження, яке полегшить виведення підприємств з Каталонії. Цей документ дозволить банку змінити свою юридичну адресу, не скликаючи зборів акціонерів.
Переїзд кредитних установ може сильно вдарити по фінансовій галузі Каталонії.
Через конфлікт навколо проведення референдуму про незалежність Каталонії кредитні агентства знижують рейтинги регіону. Увечері 5 жовтня агентство Fitch повідомило, що має намір знизити кредитний рейтинг Каталонії у зв’язку з непередбаченим розвитком подій та можливим порушенням фінансових потоків у автономну спільноту. Днем раніше на можливість зниження рейтингу Каталонії в найближчі три місяці вказало й інше рейтингове агентство — Standard & poor’s. Воно поставило рейтинги Каталонії “B+/B -” на перегляд (CreditWatch) з “негативним прогнозом”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас