Державні облігації Пуерто-Ріко впали до історичного мінімуму через заяви Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державні облігації Пуерто-Ріко впали до історичного мінімуму через заяви Трампа

Світ
1311
Державні облігації Пуерто-Ріко досягли рекордного мінімуму після заяви Дональда Трампа. Американський лідер повідомив, що необхідно буде списати борг острівної держави, яка постраждала від урагану «Марія».
«Вони винні багато грошей вашим друзям на Уолл-стріт, але нам доведеться списати їх. Вам треда сказати цьому боргу «до побачення». Не знаю, чи був це банк Goldman Sachs, але хто б це не був, ви можете з цими грошима попрощатися», – заявив президент в інтерв’ю телеканалу Fox.
Після цих слів вартість облагацій Пуерто-Ріко знизилася до 34 центів у порівнянні з 44 центами 3 жовтня. При цьому після розміщення навесні 2014 року бонди острівної держави з погашенням в 2035 році торгувалися на рівні 93 центи на долар.
В середині вересня 2017 року їх вартість знизилася до 59,2 центів. Ситуація і так виглядала складною, оскільки сума державного боргу Пуерто-Ріко до того, як країну накрив руйнівний ураган, становила приблизно 74 млрд доларів.
За словами губернатора Пуерто-Ріко Рікардо Россело, у острова через наслідки стихії вже в жовтні закінчаться гроші. Це означає, що він не зможе обслуговувати свої боргові зобов’язання.
Разом з тим обвалилися акції компаній, які відповідали за страхування боргу Пуерто-Ріко. Зокрема, цінні папери MBIA подешевшали на 11%, Ambac Financial – на 6%, а Assured Guarantee – на 4%.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас