У Херсонській області з'явиться равликова ферма — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Херсонській області з'явиться равликова ферма

Фондовий ринок
1010
Ферму з розведення равликів збираються побудувати в 2018 році в селі Щасливцеві в Херсонській області. Нова ферма є соціальним проектом асоціації “Равлик України” та кількох інвесторів.
Передбачається, що на равликовій фермі будуть працювати вимушено-переміщені особи. “Соціальна складова проекту — безкоштовне навчання вимушено-переміщених осіб для всієї Херсонської області равликоведення. Надання їм “стартового” маточного стада для створення власної равликової ферми і організації сімейного бізнесу і збуту готової продукції”, — йдеться в повідомленні.
Крім того, на фермі будуть виробляти равликову ікру і слиз равлика.
У 2016 році Україна експортувала рекордні 347 тонн равликів. Майже 100% партій формувалися з равликів, знайдених в сільській місцевості західних областей України. Промислово щорічно виробляється до 2 тонн равликів, які реалізуються всередині країни.
Українських молюсків купують поки що тільки дві країни — Румунія (25%) і Литва (75%). Їх частка може змінюватися на протилежну через невеликі експортні обсяги. Наприклад, в минулому році були протилежні тенденції: до Румунії ми поставили 3/4 обсягу, а до Литви — 1/4.
Вітчизняні равлики завозяться як сировина, вартість якої в 5 разів менша за готові продукти. Середня ціна кілограма продукції становить $1. В зазначені країни продукція потрапляє охолодженою, обробляється і знову відправляється на експорт, але вже за ціною в середньому $6,5 кг з Румунії і $5,5 кг з Литви.
Кінцевими країнами-споживачами наших молюсків в основному є Франція, Угорщина, Італія та Польща.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас