Розумні татуювання змінюють колір залежно від стану організму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні татуювання змінюють колір залежно від стану організму

Технології&Авто
389
Коли зелене чорнило стане яскравішим, спортсмени відразу зрозуміють, що їх організм зневоднений. А якщо блакитний колір перетворився на коричневий – це сигнал для діабетиків, що в їхній крові підвищився рівень глюкози, повідомляє Engadget.
Головна проблема «розумних годинників» та інших пристроїв для відстеження стану здоров’я полягає в тому, що вони не інтегровані в наш організм. Тому люди безпосередньо залежать від рівня заряду батареї і якості інтернет-з’єднання. Навіть неінвазивні крихітні глюкометри, які кріпляться на шкіру за допомогою пластиру, мають свої обмеження.
Вчені з Гарварда і МТІ знайшли спосіб, як виправити цю ситуацію. Вони розробили “розумні татуювання», що дозволяють помістити біосенсори, які відстежують стан здоров’я, прямо під шкіру. Їм не потрібні ні бездротовий зв’язок, ні підзарядка. Компоненти чорнила вступають в хімічну реакцію з тканинними рідинами, які відображають склад крові людини.
PH-сенсори міняють колір в діапазоні від фіолетового до рожевого. А сенсори глюкози – в діапазоні від блакитного до коричневого. Спортсмени зможуть дізнатися, що їх організм зневоднений, якщо зелене чорнило стане яскравішим. А якщо блакитне перетвориться на коричневе, діабетики відразу зрозуміють, що в їхній крові підвищився рівень глюкози.
Крім того, «розумні татуювання» можна легко звести. Вчені збираються робити їх тимчасовими – рівно на стільки місяців або років, скільки вони будуть дійсно вам потрібні. Деякі з них будуть помітні тільки при певному освітленні, щоб не довелося нескінченно відповідати на питання: «А що означає твоє татуювання?». Зараз вчені розробляють додаток для смартфона, який зможе зчитувати інформацію з біосенсорів і надавати детальний звіт про стан здоров’я на дисплеї.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас