Yahoo заявила, що в 2013 році були зламані всі 3 млрд акаунтів її користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo заявила, що в 2013 році були зламані всі 3 млрд акаунтів її користувачів

Кримінал
407
Компанія Yahoo (яка на даний момент є частиною активів Verizon) підтвердила, що великий витік даних 2013 року стосувався не 500 млн і не мільярда користувачів, як в компанії заявляли раніше – а кожного користувача Yahoo. Йдеться про 3 млрд акаунтів.
Ці подробиці стали відомі після того, як Verizon купила Yahoo, і остання стала частиною її digital-бізнесу Oath. «Після угоди і під час інтеграції компанія отримала нові дані про те.., що всі акаунти користувачів Yahoo були скомпрометовані в ході крадіжки даних в серпні 2013 року. Хоча це – не нова проблема з безпекою, Yahoo зараз розсилає повідомлення додатково тим користувачам, яких торкнулася проблема. Розслідування виявило, що вкрадена інформація користувача не містила дані про паролі незашифрованим текстом, дані про платіжні картки або банківські рахунки», – йдеться в заяві компанії.
Злом 2013 року стосувався інформації про користувацькі акаунти, в тому числі – логінів, поштових адрес, хешованих паролів, днів народження, телефонних номерів і в деяких випадках – зашифрованих запитань і відповідей для перевірки безпеки.
Нагадаємо, Verizon купила Yahoo в червні минулого року за $4,8 млрд. Причому, через інформацію про подібні масштабні зломи компанія пізніше оголосила, що знизить ціну за актив на $350 млн.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас