Близько $10 млн вивели через фіктивні компанії при будівництві "Джерела нейтронів" - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько $10 млн вивели через фіктивні компанії при будівництві "Джерела нейтронів" - Луценко

Кримінал
663
При будівництві ядерної установки “Джерело нейтронів” в ННЦ “Харківський фізико-технічний інститут” через фіктивні компанії було виведено близько $10 млн, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
“Зараз слідство вважає, що близько $10 млн були виведені через фіктивні компанії”, – сказав Ю.Луценко на брифінгу в Харкові у вівторок.
“Як тільки закінчаться судові процеси, які повинні юридично встановити факт фіктивності певних компаній, ми зможемо висунути обвинувачення тим особам, які підписували відповідні бухгалтерські документи, а також підштовхували бухгалтерів до певних дій”, – додав генпрокурор.
Він уточнив, що, за даними слідства, гроші виводилися через п’ять фірм-підрядників з ознаками фіктивності.
“Зараз мова йде про фіктивних підрядників, далі будемо говорити з керівництвом Харківського фізико-технічного інституту. Виїмку документів (в інституті – ред) вже проведено”, – розповів Ю.Луценко.

Довідка Finance.ua:

  • У квітні 2010 року під час візиту в США президент Віктор Янукович пообіцяв, що Україна позбудеться високозбагаченого урану за технічної та фінансової допомоги США.
  • США виділили кошти на будівництво ядерної установки “Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що управляється лінійним прискорювачем електронів” на базі ННЦ “Харківський фізико-технічний інститут”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас