Колишній CEO Uber ввів двох представників до ради директорів, що стало сюрпризом для ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній CEO Uber ввів двох представників до ради директорів, що стало сюрпризом для ради

Фондовий ринок
371
Засновник і колишній глава Uber Technologies Inc. Тревіс Каланік минулої п’ятниці призначив двох нових директорів до ради директорів компанії, не обговоривши це крок з іншими членами ради, пише газета The Wall Street Journal.
Така ситуація може посилити конфлікт у компанії і підірвати зусилля її нового гендиректора Uber Дари Хосровшахі, який намагається вирішити численні проблеми популярного сервісу замовлення таксі.
Т.Каланік, який залишив посаду гендиректора Uber в червні 2017 року, призначив колишніх CEO Xerox Corp. і CIT Group Inc. Урсулу Бьорнс і Джона Тейна як 10-го і 11-го директорів в раді Uber. У повідомленні, направленому їм WSJ, зазначається, що нові директори отримали необхідні повноваження вже в п’ятницю.
Т.Каланік контролює три місця в раді директорів Uber за умовами угоди з саудівським держінвестфондом, що інвестував у компанію $3,5 млрд в 2016 році.
Призначення нових директорів, ймовірно, є кроком, спрямованим проти одного з найбільших акціонерів Uber – фонду Benchmark Capital, що намагається позбавити Т.Каланіка права контролю двох додаткових місць у раді директорів.
Benchmark Capital, який теж має місце в раді директорів Uber, очолив групу інвесторів, які зажадали відставки Т.Каланіка. Крім того, фонд запропонував створити нову структуру голосування для акціонерів, при якій кількість голосів визначалася б розміром їхньої частки в компанії, на відміну від чинної системи, що дає більш старим інвесторам більше голосів.
У заяві Uber йдеться, що призначення У.Бьорнс і Дж.Тейна “стало для керівництва компанії повним сюрпризом”.
Новий гендиректор Uber Дара Хосровшахі назвав такий крок Т.Каланіка таким, що “розчаровує”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас