ШІ наполовину знизив число крадіжок і грабежів у Шеньчжені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ наполовину знизив число крадіжок і грабежів у Шеньчжені

Технології&Авто
814
Китай прагне стати однією з провідних країн в галузі штучного інтелекту, що виражається як у амбітних планах уряду, так і в бумі технологічних компаній. Одна зі сфер застосування ШІ – забезпечення правопорядку і розслідування злочинів. China Daily розповідає про вдалий досвід Шеньчженя, де ШІ забезпечив значне зниження рівня злочинності.
Пошук загубленої дитини у 10-мільйонному місті – непосильне завдання для звичайної поліції, але штучний інтелект справляється з ни зма дві секунди. Трирічний Сюаньхуань був викрадений незнайомцем у місті Шеньчжень на півдні Китаю під час весняного фестивалю 2017 року. Якби не допомога ШІ, він, можливо, ніколи більше не побачив би батьків. У місцевому поліцейському відділку задіяли технологію розпізнавання облич, і виявлення підозрюваної, відображеної тисячами камер спостереження, зайняло лише дві секунди. Офіцери швидко ідентифікували її, затримали прямо в поїзді і повернули викраденого хлопчика.
Порятунку Сюаньхуаня допомогла технологія, за якою стоїть компанія IntelliFusion. Її представники стверджують, що при розпізнаванні облич штучний інтелект практично ніколи не помиляється.
Високі технології зробили Шеньчжень більш безпечним. У Лунгані, першому окрузі Шеньчженя, який застосував ШІ в сфері громадської безпеки, рівень злочинності різко впав. У першій половині 2017 року випадки крадіжок і грабежів тут скоротилися більш ніж наполовину, при цьому ШІ допоміг розкрити 67% подібних злочинів.
Багато хто вважає, що людям все ще під силу перехитрити машину. Комп’ютерні гики стверджують, що можуть обдурити заходи безпеки ШІ і, наприклад, отримати доступ до банківських рахунків, використовуючи фотографії для обману алгоритму розпізнавання облич.
Представники IntelliFusion погоджуються: машину можна обдурити, але тільки не коли за нею стоять люди. Для боротьби зі злочинними вивертами розробники навчають систему розпізнавання одягу, форми тіла і навіть постави. Розроблений компанією ШІ також вивчає, як обличчя людей змінюються з віком. При достатній підготовці він зможе впізнавати дорослих людей на основі їхніх дитячих фотографій. У компанії сподіваються, що ця технологія допоможе батькам, які втратили своїх дітей багато років тому. Можливо, це стане остаточним рішенням у боротьбі з торгівлею дітьми – проблемою, яка турбує мільйони батьків по всьому Китаю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас