Торговельні преференції Євросоюзу для України набирають чинності 1 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговельні преференції Євросоюзу для України набирають чинності 1 жовтня

Аграрний ринок
423
Торговельні преференції Європейського союзу (ЄС) для України набирають чинності з 1 жовтня 2017 року.
Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій прес-службою Європейської комісії.
“У спільній заяві єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем і торгового представника України – заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталії Нікольської, сторони вітають набуття чинності з 1 жовтня автономних торгових преференцій ЄС для України”, – йдеться в повідомленні.
Згідно із заявою, це є важливою ознакою триваючої, значної економічної та політичної підтримки ЄС для українського народу, країни і її зусиль у реформуванні.
Відзначається, що Україна зможе безмитно експортувати до ЄС великі обсяги пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса і ячмінних круп та гранул. Ця пропозиція створює можливості експорту без застосування митних зборів для великих обсягів перероблених помідорів, натурального меду і виноградних соків в ЄС.
Торговельні преференції також будуть сприяти розвитку галузей промисловості, наприклад, нададуть переваги українським виробникам взуття, мінеральних добрив, алюмінієвих виробів і побутової електроніки.
“Додаткова лібералізація для ячменю, пшениці і кукурудзи почне застосовуватися з 1 січня 2018 року”, – підсумували в заяві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас