ІТ-індустрія опинилася на третьому місці в структурі експорту України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІТ-індустрія опинилася на третьому місці в структурі експорту України (інфографіка)

Казна та Політика
2242
ІТ-індустрія опинилася на третьому місці в структурі експорту України. Такі результати надав Комітет з інформаційних технологій Європейської Бізнес Асоціації в ході дослідження експортної ІТ-індустрії України за перше півріччя 2017 року.
За даними галузевого об’єднання, обсяг експорту комп’ютерних та інформаційних послуг протягом останніх півроку зріс на 18,3% (до 1,256 млрд доларів) у порівнянні з аналогічним періодом в 2016 році.
Таким чином, у зростанні експортного виторгу першого півріччя ІТ-галузь посіла третє місце в структурі експорту.
Piccy.info - Free Image Hosting
Водночас обсяг податкових надходжень від ІТ-сектора в державний бюджет в першому півріччі 2017 зріс на 32,9% проти показника за піврічний період попереднього року і становить 3,69 млрд грн, зазначають в ІТ Комітеті ЕВА.
Piccy.info - Free Image Hosting
«На сьогоднішній день ІТ-індустрія є драйвером зростання української економіки і складовою просування нашої держави як високотехнологічної країни на міжнародній арені. З 2013 року галузь демонструє стабільний приріст експорту і в першому півріччі цього року посіла третє місце за зростанням валютної виручки», – зазначив виконавчий директор ІТ Комітету ЕВА Костянтин Васюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас