Toyota представила безпілотний автомобіль нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota представила безпілотний автомобіль нового покоління

Технології&Авто
560
Дослідницький відділ Toyota представив прототип безпілотного автомобіля наступного покоління, який точніше за конкурентів може розпізнавати дорогу і об’єкти на ній і в результаті обчислює найбільш безпечний шлях. Розпізнавання об’єктів гарантується лідаром, розробленим стартапом Luminar. Про презентацію пише видання Fortune.
Перше покоління самокерованих машин було представлено компанією Toyota в березні 2017 року. Швидкий вихід нової версії відображає зростання конкуренції і швидкий технологічний розвиток на ринку безпілотних автомобілів. Її ключова відмінність від попередника і аналогів полягає в удосконаленому варіанті технології під назвою лідар (LiDAR), яка була розроблена Luminar, стартапом з Кремнієвої долини.
Лідар, або оптичний радар, використовує лазерний промінь, щоб вимірювати дальність розташування об’єктів і генерувати високоточну тривимірну мапу світу навколо автомобіля. Багато компаній впевнені, що впровадження лідарів відкриє шлях до масового виробництва безпечних безпілотних автомобілів. Серед систем, що використовують цю технологію — Velodyne, яка підтримується Ford і Baidu, і та, що розробляється Google Waymo.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас