Український бізнес почне експортувати високі технології альтернативної енергетики в Північну Америку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес почне експортувати високі технології альтернативної енергетики в Північну Америку

Світ
771
У липні 2017 року в канадському місті Норт-Бей (провінція Онтаріо) відбулася зустріч представників української альтернативної енергетики, канадської інвестиційної ради і мера приймаючого міста, Єла МакДональда. Ініціаторами зустрічі виступила канадська сторона, яка постійно перебуває в пошуку новітніх розробок у сфері відновлюваної енергетики для застосування їх в своїх широтах.
Дана зустріч проходила в рамках Міжнародного форуму Hydrogen for Sustainable Northern Communities Forum, присвяченого водневій і відновлюваній електроенергії. Українську сторону представляв інвестор в альтернативну енергетику і засновник конструкторського бюро – Олександр Репкін. Інтерес канадської сторони викликали двовісні трекери з унікальною системою контролю руху за сонцем, розробки конструкторського бюро Олександра Репкіна, які здатні значно поліпшити ефективність сонячних електростанцій в північних широтах.
Український бізнес почне експортувати високі технології альтернативної енергетики в Північну Америку
Український бізнес почне експортувати високі технології альтернативної енергетики в Північну Америку
Також до складу української делегації увійшла Марина Москальова, керівник ТОВ «Іванків Теплосервіс», яка презентувала українські розробки в сфері біотехнологічних джерел електроенергії.
Уряд Канади в 2017 році виділив 2 мільярди доларів на впровадження і розвиток альтернативної енергетики в країні, з яких 600 мільйонів будуть інвестовані в проекти провінції Онтаріо.
На зустрічі українська делегація заявила про готовність експортувати в Канаду українські розробки, готові конструкторські рішення і допомагати в будівництві сонячних електростанцій в Канаді. Паралельно канадські інвестори висловили бажання брати участь у розвитку проектів альтернативної енергетики в Україні. У відповідь, Олександр Репкін запросив представників інвестиційного фонду «Канадська воднева бізнес-рада» в 2018 році взяти участь в Українському водневому енергетичному форумі «H2U» в Києві.
Такі проекти позитивно впливають на формування іміджу України як високотехнологічно розвиненої держави.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас