Зубна паста з біоактивним склом відновлює пошкоджені зуби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубна паста з біоактивним склом відновлює пошкоджені зуби

Технології&Авто
4775
Вчені лондонського Університету Королеви Марії розробили біоактивне скло, яке, розпадаючись, вивільняє фторид, утворюючи хімічну речовину, що імітує мінеральний склад зубів і кісток. Якщо додати це скло до складу зубної пасти, воно допоможе вилікувати і відновити пошкоджені зуби, пише Science Daily.
Більшість людей вважає, що скло — це хімічно стабільна і інертна речовина. Ця думка абсолютно справедлива для тих видів скла, які використовують для виготовлення вікон — вони, очевидно, не розчиняються під час дощу. Проте група вчених з лондонського Університету Королеви Марії розробила біоактивне скло, яке вони планують додати до складу зубної пасти, щоб захистити від руйнування пошкоджені зуби.
Дослідники вже створили таку версію біоактивного скла, яке, розчиняючись, вивільняє фторид, утворюючи хімічну речовину, що імітує мінеральний склад зубів і кісток. Додавши це скло до складу зубної пасти і пломб, вони змогли домогтися поповнення нестачі мінеральних речовин в пошкоджених зубах.
У дослідженні, опублікованому в Journal Physical Chemistry B, вчені докладно пояснили, у чому переваги використання хлору замість фтору у складі «біоактивного» скла. Атоми і іони хлору набагато крупніші, що дозволяє помістити набагато більше активної речовини в склад скла.
Компанія BioMin Technologies Ltd вже запустила першу лінію продуктів, створену за технологією хлоровмісного скла — ремінералізовану зубну пасту BioMinC. Вона призначена для людей, які не хочуть користуватися зубною пастою з фтором, або ж для жителів тих регіонів, де вода і так достатньо фторована.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас