7200 доларів коштує один біткойн у Зімбабве — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

7200 доларів коштує один біткойн у Зімбабве

Фінтех і Картки
2817
Останнім часом з’являється все більше історій про гіперінфляцію і про те, як з ними справляються громадяни країн, в яких це відбувається. Як би смішно чи сумно це не звучало, але найчастіше, для того щоб купити продукти або речі першої необхідності, гроші потрібно нести в рюкзаку або на тачці.
Не дивно, що стабільні валюти користуються великим попитом серед громадян таких країн. Зімбабве – одна з них. У 2008 році гіперінфляція досягла критичної точки і в найближчому майбутньому ситуація може повторитися. А громадяни у відповідь на це все більше переходять на долари і… біткойн.
Використання біткойна в Зімбабве зросло експоненціально, у відповідь на заборону уряду операцій за кредитними та дебетовими картками, а також обмеження на вивезення готівки з країни. Люди, які бажають придбати автомобіль, наприклад, змушені використовувати біткойн, і продавці з задоволенням приймають його до оплати.
Через цей економічний хаос ціна біткойна на місцевій біржі BitcoinFundi зросла до $7200. Таке шалене зростання є наслідком нездатності держави запропонувати адекватні засоби обміну.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас