Майже половина українців вважають корупцію невід'ємною частиною політичного життя, - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина українців вважають корупцію невід'ємною частиною політичного життя, - опитування

Кримінал
358
Близько половини громадян України вважають, що корупція – це невід’ємна частина політичного життя, з якою немає сенсу боротися. При цьому 20-28% респондентів схильні схвалювати корупцію, якщо вона не стосується їх особисто або не заважає їм.
Про це заявила менеджер проектів GfK Ukraine Таміла Коноплицька.
“46%, це приблизно половина, вважають, що корупція – це невід’ємна частина політичного життя України і з нею не варто або нема сенсу боротися, тобто, що корупція – це вже сама система України. 20-28% респондентів схильні схвалювати корупцію, якщо вона або не стосується їх особисто, або не заважає їм, або якщо це якісь невеликі розміри”, – заявила Коноплицька.
За її словами, про це свідчать результати опитування громадян щодо їхнього сприйняття корупції в судовій владі і готовності їй протистояти. Коноплицька зазначила, що більшість опитаних вважають, що корупція поширена в органах державної влади: у Верховній Раді (76%), на митниці (73%), в судах (73%), Кабінеті міністрів (72%), прокуратурі (69%), податковій службі (68%) і Адміністрації президента (68%). Водночас корумпованими сферами респонденти визнали охорону здоров’я (74%), вищу освіту (63%) і середню освіту (41%). Крім того, 60% учасників опитування вважають, що звичайні люди не мають можливостей для ефективної боротьби з корупцією, а 56% опитаних не вірять в те, що особи, які дають хабарі, напевно будуть затримані й покарані.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас