Siemens та Alstom хочуть створити залізничного гіганта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens та Alstom хочуть створити залізничного гіганта

419
Німецький Siemens і французький Alstom планують злиття підрозділів з виробництва потягів. Нова компанія, як очікується, матиме оборот у понад 15 мільярдів євро і буде європейським конкурентом китайського CRRC.
Німецький концерн Siemens, який виробляє потяги ICE (InterCityExpress), та її французький конкурент Alstom – виробник швидкісних потягів TGV – планують об’єднати виробництво потягів. Таким чином вони мають намір створити європейського залізничного велетня. Сторони підписали угоду про наміри та оголосили про це ввечері в вівторок, 26 вересня, передає інформагенція AFP. Утворена після злиття компанія має називатися Siemens Alstom.
Як очікується, Siemens володітиме 50 відсотками акцій компанії. Акції Siemens Alstom мають бути представлені на французькій біржі.
Новим концерном має керувати очільник Alstom Анрі Пупар-Лафарж. Він назвав об’єднання “ключовим моментом в історії Alstom”.
Таким чином сторони реагують на конкуренцію з боку китайського велетня CRRC, який створили шляхом злиття двох найбільших китайських виробників потягів, зазначає dpa.
У Siemens Alstom працюватимуть понад 62 тисячі людей в більш ніж 60 країнах світу. Оборот компанії має становити 15,3 мільярда євро, а портфель замовлень – понад 61 мільярд.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас