Гройсман озвучив "дедлайн" голосування за підвищення пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман озвучив "дедлайн" голосування за підвищення пенсій

Казна та Політика
1582
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман очікує, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада розгляне і підтримає підвищення пенсій.
Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу.
“Минулого четверга (21 вересня – ред.) я дуже розраховував, що Верховна Рада нарешті проголосує. Прийшов у парламент та звернувся до депутатів з проханням ухвалити цей законопроект, бо це дуже важливо”, – сказав він.
“Я бачив, скільки зусиль голова парламенту Андрій Парубій докладав для того, щоб це відбулося минулого тижня. Фракція “Блоку Петра Порошенка”, “Народний фронт”, “Радикальної партії” Олега Ляшка, окремі народні депутати об’єдналися, але не вистачило всього 7 голосів, щоб продовжити роботу парламенту і прийняти необхідне рішення”, – додав Гройсман.
За його словами “йде банальне затягування часу”.
“Окремі депутати подали дуже багато правок до кодексів, вже скільки днів розглядають, йдуть по кожній правці, чи потрібна вона чи ні. Згідно з законодавчою процедурою, вони ніби все роблять правильно. Та чи насправді це робиться з метою того, щоб, дійсно, вдосконалити кодекси?! Я сумніваюсь”, – заявив він.
Гройсман також розповів, що останній термін для ухвалення пенсійної реформи, щоб люди отримали підвищення пенсій уже в жовтні — це перші дні наступного пленарного тижня засідання Верховної Ради.

Довідка Finance.ua:

  • Проект пенсійної реформи передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році, в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас