Гібриди BMW 2018 року отримають бездротову зарядку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гібриди BMW 2018 року отримають бездротову зарядку

Технології&Авто
679
З таким пристроєм автомобіль можна буде заряджати без підключення до розетки, пише Verge. Система схожа на ті, що дозволяють заряджати телефон, поклавши його на спеціальну панель.
Фактично BMW представила збільшену версію панелі для зарядки смартфонів. Пристрій підключається кабелем до розетки і кладеться на підлогу в гаражі. Автомобілю потрібно зупинитися над ним, тоді вбудовані сенсори визначать, що парковка здійснена і почнуть зарядку.
Творці говорять, що пристрій продається для використання з гібридом BMW 530e. За потужністю його можна порівняти з дротовою зарядкою. Обіцяють, що панель здатна зарядити акумулятор BMW ємністю 9,4 кВт*год за 3,5 години. Приблизно такий самий час показують дроти.
Компанія каже, що панель надійде в продаж на початку наступного року. І тимчасово вона буде сумісна тільки з 530e. Пізніше додасться підтримка і інших автомобілів компанії. У планах BMW стати першою компанією, яка пропонує бездротову зарядку для електромобілів в базовій комплектації.
Заряджання — один з найбільш негативних моментів, пов’язаних з володінням електромобілем. Досі ніхто з автовиробників не досяг навіть віддалено тієї швидкості зарядки, з якою можна залити повний бак бензину. Тому компанії придумують способи, як зробити заряджання менш тривалим. Звільнення від проводів — крок, що набирає популярності. У Китаї такі системи вже почали впроваджуватися на електрозаправках. Схожі повинні з’явитися і в США.​
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас